Έσσεξ: 39 Κινέζοι πάγωσαν στους -25 βαθμούς

Παραμένει υπό κράτηση ο οδηγός της νταλίκας στην οποία βρέθηκαν τα 39 πτώματα, ενώ στο Έσσεξ, μεταβαίνουν και οι γονείς του, όπως μεταδίδουν τα Μέσα της Βόρειας Ιρλανδίας, από όπου κατάγεται ο 25χρονος, ο οποίος πρόκειται να γίνει σύντομα πατέρας.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας έκανε έρευνες σε τρία ακίνητα στην περιοχή, ενώ η Αστυνομία στην Αγγλία έχει αναλάβει τις επίπονες έρευνες της αναγνώρισης των νεκρών, ώστε να δοθούν κάποιες πρώτες απαντήσεις για την ιστορία που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως μετέδωσε το βελγικό δίκτυο ITV κι επιβεβαίωσε αργότερα η βρετανική Αστυνομία, όλα τα θύματα είναι Κινέζοι. Πρόκειται για 31 άνδρες και 8 γυναίκες.

Οι 38 ενήλικες και ο ένας έφηβος εντοπίστηκαν νεκροί στο θάλαμο –ψυγείο της νταλίκας που οδηγούσε ο 25χρονος στις 13:40. Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, ο θάλαμος δεν αεριζόταν, συνεπώς όσο κι αν ίσως φώναξαν οι άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι στους -25 βαθμούς. Εικάζεται ότι είχαν μπει στο κοντέινερ της νταλίκας όταν εκείνο φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο από το Βέλγιο προς το Ηνωμένο Βασίλειο και παρέμειναν εκεί για τουλάχιστον 15 ώρες.

Δεν έχε γίνει σαφές αν ήταν ο ίδιος ο οδηγός που κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ ερευνάται το αν γνώριζε ότι μέσα στον τράκτορα υπήρχαν 39 νεκροί άνθρωποι.

Ο οδηγός, Μο Ρόμπινσον, είχε παραλάβει το κοντέινερ-ψυγείο μόλις λίγα λεπτά προτού ειδοποιηθεί το ασθενοφόρο. Ο νεαρός ήταν μόνο με τον τράκτορα της νταλίκας η οποία έχει καταχωρηθεί στη Βουλγαρία, από γυναίκα υπηκοότητας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η νταλίκα, μαζί με το φορτίο της απομακρύνθηκαν από το πάρκιγνκ στο οποίο βρέθηκαν και έχουν μεταφερθεί σε αποκλεισμένο από τον Τύπο σημείο, όπου διεξάγονται οι έρευνες.

Η μεγαλύτερη τραγωδία στην Βρετανία με μετανάστες είχε σημειωθεί το 2000, όταν 58 Κινέχοι είχαν βρεθεί νεκροί σε νταλίκα, στο Ντόβερ.