Επιστολή Κώστα Τύμπα (Ε.ΔΗ.Π) για την λανθασμένη πρόσκληση εκδήλωσης

Την άμεση αντίδραση της παράταξης του κ. Κων/νου Τύμπα (Ε.ΔΗ.Π.), προκάλεσε ένα λάθος αρχικά στην πρόσκληση στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης υγείας για τον καρκίνο του μαστού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή Κώστα Τύμπα της παράταξης Ε.ΔΗ.Π.:

“Κύριε Δήμαρχε με την παραλαβή της πρόσκλησης μου, για την κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέματα την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού καθώς και την μαστεκτομή-αποκατάσταση που θα λάβει χώρα στις 24/10/2019 στο πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων παρατήρησα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Δήμο μας, πιθανόν και πανελλαδικά.

Πρόκειται για την συν-διοργάνωση της εν λόγω  εκδήλωσης με την οργάνωση μελών ενός πολιτικού κόμματος και συγκεκριμένα του τομέα υγείας της Δημοτικής τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Φαρσάλων όπως ρητά αναγράφεται στην πρώτη πρόσκληση σας για την εκδήλωση.

Την ενέργεια αυτή την θεωρώ απαράδεκτη και επικίνδυνη για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κύριε Εσκίογλου προς ενημέρωση σας λέω πως οι οργανώσεις των πολιτικών κομμάτων έχουν ως αποστολή τους την συγκρότηση και ανάδειξη των πολιτικών φορέων που υπηρετούν, ασχολία που ο Δήμος Φαρσάλων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί. Το ότι ο συγκεκριμένος κομματικός φορέας είναι κυβέρνηση αυτή την περίοδο δεν πρέπει να σας μπερδεύει. Είναι διακριτοί οι ρόλοι κυβέρνησης και κόμματος. Το προφανές για τον θεσμικό σας ρόλο θα ήταν να κατανοείται ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που εκλέγεται από το σύνολο των πολιτών τους οποίους και υπηρετεί, σε αντίθεση με το κόμμα που ταυτίζεται με τα συμφέροντα μίας μικρής ομάδας ανθρώπων.

Σας καλώ δημοσίως λοιπόν να ανακαλέσετε, μιας και θεωρώ ότι η αλλαγή της πρόσκλησης που κάνατε για την εκδήλωση δεν αντικαθιστά το ολισθηρό σας ατόπημα. Ειδάλλως  θα θεωρείται ότι ως Δήμαρχος Φαρσάλων προσπαθείτε να ταυτίσετε τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας με τα συμφέροντα του Δήμου”.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΥΜΠΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (Ε.ΔΗ.Π)

Πρώην ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ