Επιστολή Άρη Καραχάλιου για την λανθασμένη πρόσκληση εκδήλωσης

Την αντίδραση του εξέφρασε για το λάθος στην πρόσκληση υγείας και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Φαρσάλων Όραμα” κ. Άρης Καραχάλιος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην επιστολή του o κ. ‘Αρης Καραχάλιος:

“Η προκλητική πρόσκληση εκδήλωσης του Δήμου Φαρσάλων: Οι μάσκες κατέπεσαν γρήγορα και με πάταγο, τα προσωπεία αποκαλύφθηκαν.

Δύο και μόνο μήνες αποδείχθηκαν αρκετοί για να καταπέσουν οι δήθεν αυτοδιοικητικές μάσκες του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Εσκίογλου και των στενών συνεργατών του και να αποκαλυφθεί το κομματικό προσωπείο τους.

Τις αρχικές εμφανέστατες διοικητικές αδυναμίες, που διαβλέψαμε και ανεχτήκαμε, διαδέχθηκε η θεσμική και υπηρεσιακή αυθαιρεσία τους, την οποία στηλιτεύσαμε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ήδη φθάσαμε και σε πανελλαδικώς αξεπέραστο στάδιο ξεπεσμού.

Στην πρώτη “δική της” εκδήλωση η Νέα Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και ο ΟΠΑΚΠΑ (Οργανισμός Πολιτισμού ???) αποφάσισαν να διαθέσουν το όνομα, το λογότυπο και τον Δήμο Φαρσάλων στην κομματική οργάνωσή τους για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

Η πρόσκληση και το περιεχόμενό της είναι προκλητική, καταδικαστέα και απορριπτέα. Είναι πρωτοφανής και πρωτόφαντη. Δεν συνάδει με το πνεύμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν συνάδει με το πνεύμα του Δήμου μας. Ανατρέχει σε άλλες σκοτεινές και αντιδημοκρατικές εποχές. Εμφανίζεται ο Δήμος μας σαν λάφυρο, σαν λάφυρο κομματικό. Το εμφανίζουν και το διατυμπανίζουν με κομπασμό και έπαρση, προς άμεση εμπέδωση από τους συμπολίτες.

Για μας και την παράταξή μας η ενέργειά τους αντιστρατεύεται το αυτοδιοικητικό και δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου μας, τη στηλιτεύουμε ως βαθειά αντιδημοκρατική ενέργεια και την καταγγέλλουμε ως επιβολή των κομματικών πατρώνων στην αιρετή Δημοτική Αρχή.

Ευελπιστούμε να μη αντικρύσουμε τις κομματικές σημαίες τους στο μπαλκόνι του Δημαρχείου”.