Ο καιρός της Τετάρτης

Γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη. Μόνο στην Κρήτη, πιθανώς και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στα βόρεια και στα ανατολικά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στην Μακεδονία. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια με ένταση 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που παροδικά θα είναι αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι βοριάδες θα έχουν ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.