“Κινητοποιήθηκαν” για το περιβάλλον οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της επαρχίας Φαρσάλων στη δράση ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην συμβολή της οδού Λαρίσης με την πλατεία δημαρχείου, στα Φάρσαλα και αφορούσε την ορθή διαχείριση και ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών σκουπιδιών με την συλλογή τους, σε μεγάλο κάδο ανακύκλωσης.

Η δράση διοργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο των Ενεργών Πολιτών, με στόχο τον περιορισμό της ρύπανσης που υπάρχει σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, από ανάλογες συσκευές, δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα και το μήνυμα μιας πολιτισμένης και ενεργής κοινωνίας, καθώς η ανακύκλωση του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, είναι ο μόνος νόμιμος και ενδεδειγμένος τρόπος απόρριψης των εν λόγω αποβλήτων. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας το Δ.Σ. του συλλόγου, ήταν παρών στην δράση και βοηθούσαν στην συγκέντρωση των συσκευών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τον κάδο ανακύκλωσης που υπήρχε από το πρωί οι πολίτες άφηναν τις άχρηστες συσκευές, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ραδιόφωνα ηλεκτρικές σκούπες. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τον περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος.