“Τρένο με σπασμένα φρένα” ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων κάνοντας ακόμη μια τρομερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση ειδικότερα στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει ακόμη μια μεγάλη νίκη με σκορ 86 – 74 κόντρα στον ΓΑΣ Κομοτηνής. Αυτή είναι η τρίτη νίκη σε τρεις αναμετρήσεις και δεύτερη σερί εντός έδρας για την ομάδα του Γρηγόρη Γιασσάρη η οποία δείχνει σε τρομερή φόρμα και πραγματικά έχει ξεκινήσει θετικότατα την φετινή σεζόν στην Β Εθνική κατηγορία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι τρεις νίκες για τους Φαρσαλινούς έχουν έλθει με διαφορά διψήφια και μάλιστα άνω των 10 πόντων.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο στο παιχνίδι στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης (14-14). Οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με όπλο τα σουτ έξω από την γραμμή των 6.75 μέτρων έτρεξαν ένα σερί 2 – 11 και η πρώτη περίοδος τους βρήκε μπροστά με 9 πόντους (16-25).

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και να μειώσουν σταδιακά το προβάδισμα της Κομοτηνής και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε μπροστά τους φιλοξενούμενους με σκορ 40 – 44. Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα οκτώ λεπτά ήταν μπροστά με 11 πόντους (51 – 62). Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Γυμναστικού άλλαξαν το… «τσιπάκι», με όπλο την τρομερή άμυνα τους και στα 4/4 του γηπέδου και με μπροστάρη επιθετικά τον Παπαχρήστο ο οποίος πήρε «επ’ ώμου» την επίθεση της ομάδος κατάφερε να τρέξει αρχικά ένα σερί 11 – 0 με το δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 62 – 62 και απόλυτη ισοπαλία.

Το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου, εκεί όπου οι γηπεδούχοι άφησαν την ομάδα της Κομοτηνής σχεδόν ένα δεκάλεπτο χωρίς σκορ και παράλληλα αύξησαν το σερί τους σε 20 – 0 και παράλληλα πέρασαν μπροστά με 9 πόντους 71 – 62. Την ομάδα της Κομοτηνής ξεκόλλησε από τον επιθετικό λήθαργο ο Τσουμπρής στο 5’ της 4ης περιόδου κάνοντας το 71-64. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πεταλωτής ήταν αυτός που πήρε πάνω του την επίθεση του Γυμναστικού και κατάφερε να πετύχει δέκα πόντους σερί και παράλληλα με την τρομερή προσήλωση των γηπεδούχων στην άμυνα ο Γυμναστικός πανηγύρισε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια με σκορ 86 – 74.

Φοβερό παιχνίδι επιθετικά για τον Γιάννη Παπαχρήστο ο οποίος σημείωσε 28 πόντους, ενώ 26 σημείωσε ο Τριαντάφυλλος Πεταλώτης.

Δεκάλεπτα : 16-25, 40-44, 62-62, 86-74.
Διαιτητές :Πιτσίλκας-Κοντογιάννης-Παζώλης (Τσιργούλας)

Γ.Σ.Φαρσάλων (Γιασάρης-Ρίζος): Στάνκοβιτς 2, Καλτσούνας, Βασιλείου, Παπαχρήστος 28(3), Τσούμας Σ. 6, Βρεττάς 8, Πεταλωτής 26(3),  Μουλάς 4, Δέσπος 3, Τσούκας 9(3).

Κομοτηνή (Λεμονίδης): Λεπτοκαρίδης 28(5), Μαστροδημήτρης, Παλάσκας 11(3), Καρκατσέλης, Λεχούδης 15(2), Κυφωνίδης, Κουτσοβασίλης 9(1), Τσουμπρής 2, Παπανδρεόπουλος 3, Γιουζελίδης , Σπέντζος , Χαλίλ 6.