Φιλοζωικό Σωματείο Φαρσάλων: Προσπαθούμε καθημερινά για τα ζώα

“Κυρίες και Κύριοι οφείλουμε ως φιλοζωικό σωματείο Φαρσάλων, που επί 7 συναπτά έτη, προσφέρουμε αξιολογότατο έργο σε όλη την επαρχία μας, να σας ενημερώσουμε για κάποια σημαντικά θέματα που σας απασχολούν και εμείς τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά! Πολλοί από εσάς αγαπούν τα ζώα και κάνουν πράγματα γι’ αυτά. Σας ευχαριστούμε! Λιέγη τροφή, λίγο νερό, ένα χάδι είναι αρκετά και θα σας ευγνωμονούν. Άλλοι τα φοβάσαι ή δεν τα θέλετε η απλά σας είναι αδιάφορα. Δεκτά και αυτά, αν και κάποια στιγμή όλοι πρέπει να καταλάβουμε οτι με όλα αυτά τα πλάσματα συγκατοικούμε!!

Η γη, η πόλης, τα χωριά δεν είναι μόνο για να περπατούμε εμείς αλλά όλα τα πλασίματα του Θεού!!!

Πρέπει να το εμπεδώσετε!!

Υπάρχουν όμως άνθρωποι συμπολίτες μας που εμείς ονομάζουμε ανεύθυνους!!

Και είναι αυτοί που παρατάνε τα δικά τους ζώα στους δρόμους, ο καθένας για τον λόγο του. Καθημερινά αφήνουν ζώα σε διάφορα σημεία της περιοχής μας, υποσιτισμένα, πληγωμένα, άρρωστα, να κυοφορούν, που εμείς καλούμαστε να βοηθήσουμε!! Δεν είμαστε όμως Θεοί, κάποια τα προλαβαίνουμε κάποια όχι.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας και μην ζητάτε μόνο να γίνει κάτι αμέσως, ούτε από τις δημοτικές αρχές ούτε από εμάς!!! Τα ζώα που κυκλοφορούν έξω και τα έχουμε διαχειριστεί, (εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση, τσιπ) φορούν πράσινα λουράκια!!

Σας πληροφορούμε οτι τους έχουμε βάλει πολλές φόρες πράσινα λουράκια αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν τα έχουν γιατί τα κλέβουν!!

Τέτοια αθλιότητα!!!

Όποιος έχει ανάγκη από ένα λουράκι ας μας το ζητήσει!! Γιατί, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα ζώα του δήμου που έχουν κανε τα απαραίτητα..

Στειρώστε, τσιπάρετε εμβολιάστε τα ζώα σας και καταγράψτε τα στον δήμο!!!! Μην τα αφήνετε έξω από τον χώρο σας, οι άλλοι τα θεωρούν αδέσποτα και απορούν με τον αριθμό τους ενώ είναι δεσποζομενα.

Πηγαίνετε τα βόλτα με λουρί και καθαρίστε τα περιττώματα τους!! Βοηθήστε όλοι για μια όμορφη συμβίωση με τα αυτά!!! Έχουμε διαχειριστεί εκατοντάδες ζώα και έχουν δοθεί για υιοθεσία άλλα τόσα!!

Να αναφέρουμε ακόμη οτι πολλοί από εσάς ζητάτε να μαζευτούν όλα σε ένα χώρο!! Πιστεύουμε να αντιλαμβάνεστε οτι δεν είναι εφικτό και δεν συμφωνούμε!!! Εκ του νόμου τα ζώα, μαζεύονται γίνονται τα απαραίτητα και αν δεν δοθούν για υιοθεσία επανατοποθετούνται στο χώρο που περισυλλέγησαν. Δεν είναι δυνατόν να έχετε την απαίτηση ένα ζώο να περάσει όλη του την ζωή σε ένα κλουβί μέχρι να πεθάνει!!! Κλειστείτε λοιπόν στα σπίτια σας και κάνετε το ίδιο,!!! Γίνεται;;;Όχι!! Απάνθρωπο!!! Δεν θα επιτραπεί!!!

Όσο αφορά ένα ζώο που επιτίθεται και δαγκώνει υπάρχει αρμόδια επιτροπή, που το εξετάζει και αποφασίζει για το μέλλον του!! Ας σταματήσουμε λοιπόν να σκοτώνουμε τα ζώα με φόλες ελαφρά τη καρδιά!!!! Φυσικά γνωρίζεται οτι για πολλά από τα παραπαίω υπάρχουν και οι ανάλογες νόμιμες ποινές!!! Αλλάξετε νοοτροπία και καταλάβετε οτι αυτός ο πλανήτης δεν φτιάχτηκε μόνο για μας!!!! Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ…ΕΙΠΕ Ο ΓΚΑΝΤΙ!!!!! Να τελειώσουμε με αναφορά στην καθημερινή επαφή και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την αρμοδία αντιδήμαρχο Κ. Δέσποινα Συροπούλου, την αστυνομία που οτι ζητήσουμε είναι στο πλευρό μας άμεσα, την πυροσβεστική που έτρεξε όποτε την χρειαστήκαμε, τον κτηνίατρο μας Κ. Θεοχάρη για την στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια!!! Ευχαριστούμε ολόθερμα τους ανθρώπους εθελοντές που βοηθούν το έργο μας με όποιο τρόπο μπορούν!!!! Δεν είμαστε μισθωτοί κυρίες και κύριοι!! Ότι κάνουμε γίνεται με αγάπη, αυτοθυσία, οικονομική φθορά με χρόνο από την ζωή μας!!! Επιλογή μας, γιατί είπαμε: ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ”!!!!!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ….