Υπηρεσία 112: Ποια κινητά δεν δέχονται τα SMS

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που προέκυψαν με την ειδοποίηση 112, κυρίως σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας Apple.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας το καλοκαίρι, παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα, καθώς στην αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με την εταιρεία που έφτιαξε το σύστημα 112 δεν είχαν εντάξει ως προαπαιτούμενο την ενημέρωση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων να δημιουργήσουν το απαραίτητο λογισμικό.

Προβλήματα εμφάνισαν κυρίως οι συσκευές Apple γι αυτό και ο κ. Πιερρακάκης επικοινώνησε με υψηλόβαθμα στελέχη της, τα οποία τον ενημέρωσαν πως σε μια από τις επόμενες ενημερώσεις το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Ο ίδιος πάντως, απέστειλε επιστολές και σε άλλες εταιρίες που κατασκευάζουν κινητής τηλεφωνίας, ώστε να λειτουργεί κανονικά το σύστημα 112 μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η ειδοποίηση λειτουργεί μόνον σε smartphones με συνέπεια άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με παλαιότερες συσκευές να μην λαμβάνουν τη σχετική ειδοποίηση.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!