Γιούνκερ: Οριστική συμφωνία για το Brexit

Την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλίσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου δεν έχει πλέον την πλειοψηφία και θα πρέπει να στηριχθεί στην υποστήριξη του DUP, που συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με το Συντηρητικό Κόμμα.

Το μικρό προτεσταντικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατέχει δέκα έδρες στην Βουλή των Κοινοτήτων, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την βρετανική κυβέρνηση για την επίτευξη λογικής συμφωνίας , η οποία θα είναι λειτουργική για την Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέβαλλαν προσπάθειες για να φθάσουν σε συμβιβασμό για την αποφυγή μίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία στο τέλος του μήνα.

Πηγή: kathimerini.gr