“Πάλεψε” αλλά ηττήθηκε & αποκλείστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων

Την ήττα με σκορ 3 – 6 γνώρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων κόντρα στον Κεραυνό Δρυμού (σ.σ ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 ΕΠΣΛ κατηγορία) για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας και έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρά τις ελλείψεις αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών η έκταση του τελικού σκορ αδικεί την ομάδα των Χαλκιάδων καθώς οι ροσονέρι σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης είχαν τον έλεγχο και προσπάθησαν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο όμως κάποιες λάθος αποφάσεις σε συνδυασμό φυσικά με την ποιότητα και την εμπειρία των φιλοξενούμενων οι οποίοι ήταν απόλυτα εύστοχοι στην εν λόγω αναμέτρηση διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν μια καλή στιγμή όταν το πλασέ του Μπατζιανούλη έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας μόλις στο 10′, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αντωνιάδης εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ προς την εστία με τον αντίπαλο κίπερ να διώχνει και πάλι.

Στο 25′ ο Ζαγκλιάβος έπαιξε όμορφα το ένα δύο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Χαρισούλη και πέτυχε το 0 – 1.

Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γκόγκουρας εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έξυπνη και ταχύτατη αντεπίθεση που βγήκε η ομάδα του με τον Λαγιόκαπας ο οποίος έσπασε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα και ο επιθετικός του Δρυμού με πλασέ πέτυχε το 0 – 2.

Στο 35′ ο Σουγλής με όμορφη ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Λαγιοκαπάς με κεφαλιά πέτυχε το 0 – 3 σε μια φάση στην οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της.

Ο Μέγας Αλέξανδρος πίεσε προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 40′ ο Μπατζιανούλης εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σιδηρόπουλου και με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1 – 3 αφότου πρώτα πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης όμως ένα λάθος στην άμυνα τους στο 44′ έδωσε στον Δρυμό και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων.

Ο Σκέγια έκανε λάθος υπολογισμό της μπάλας ο Λαγιοκαπάς έκλεψε, “έσπασε” στον Γκόγκουρα ο οποίος με πλασέ πέτυχε το 1 – 4 σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή με σκοπό να τα δώσουν όλα και να πιέσουν για να διεκδικήσουν ότι μπορούν.

Στο 50′ μια “ρουκέτα” του Αντωνιάδη από εκτέλεση φάουλ πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του τερματοφύλακα ενώ ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Σιδηρόπουλου δυο λεπτά αργότερα.

Στο 55′ υπήρξε διπλή πτώση μέσα στην περιοχή του Δρυμού όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας έχασε την έξοδο έσπρωξε με το σώμα τον Σιδηρόπουλο ενώ εν συνεχεία ο Ζαχόπουλος ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας ανατράπηκε από σπρώξιμο αμυντικού με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην δείχνει πάντως κάποια παράβαση και τους ανθρώπους των Χαλκιάδων να διαμαρτύρονται για μη υπόδειξη πέναλτι.

Εν τέλει στο 60′ ο Σιδηρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση αμυντικού του Δρυμού έκλεψε την μπάλα και με πλασέ από πλάγια θέση πέτυχε το 2 – 4.

Όμως σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν απειλήσει στο δεύτερο μέρος ανέβασαν στροφές και στο 72′ ο Σουγλής με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2 – 5.

Ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ζαγκλιαβός και πάλι με σουτ πέτυχε το 2 – 6.

Το τελικό 3 – 6 σημείωσε στο 85′ ο Μπατζιανούλης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ζαχόπουλος.

Οι Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων (Βασίλης Τσιανάκας): Χαρισούλης, Αντωνιάδης, Μητσόπουλος, Νεμπεγλέρας (46′ λ.τ. Μακρυγιάννης), Πέτσας (70′ Γκουνάρας Χρ.), Μπατζιανούλης, Σκέγια, Κυριάκου, Ζαχόπουλος, Σιδηρόπουλος, Νασιούλας.

Κεραυνός Δρυμού (Κώστας Καζάκης): Ρούμπιες, Μιφτάρι, Δαχλύθρας, Τέλιος, Κατσιαμήτας, Ρούσι, Ζαγκλιαβός, Σουγλής, Ζιώγας Θ., Λαγιοκαπάς, Γκόγκουρας.

Έπαιξαν και οι: Κοντολάρι, Γκαντουνάς, Ρούσι,