Καιρός: “Μικρό καλοκαιράκι” την Τετάρτη

Ηλιοφάνεια, ζέστη και υγρασία συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Πού αναμένονται βροχές και ποια θα είναι η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι καιρός στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και στα Δωδεκάνησα μικρής διάρκειας καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν  τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μέχρι 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ανατολικά. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν  τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμο θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στην Εύβοια βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη καλός θα είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα ανατολικά θα είναι πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.