Tips για να μην μυρίζει ο κάδος σκουπιδιών του σπιτιού σας

Μια από τις πιο δυσάρεστες δουλειές του σπιτιού είναι να βγάλετε τη γεμάτη σακούλα από τον κάδο απορριμάτων, η οποία, σχεδόν πάντα, μυρίζει αηδιαστικά.

Αλλά τώρα, οι ειδικοί σε θέματα καθαριότητας της εταιρείας «Apartment Therapy» εκμυστηρεύονται ένα πολύ απλό κόλπο που θα καλύψεις τις οσμές που προέρχονται από τον κάδο της κουζίνας σας.

Παρόλο που υπάρχουν πλέον αρωματικές σακούλες σκουπιδιών αλλά και ειδικοί κάδοι που εξαλείφουν, και καλά, τις οσμές, υπάρχει ένας πολύ φθηνότερος τρόπος για να μυρίζουν καλύτερα τα σκουπίδια σας – και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι βαμβάκι και κάποια αιθέρια έλαια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε το βαμβάκι σε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο θέλετε, από άρωμα εσπεριδοειδών και λεβάντα ή λεμόνι. Στη συνέχεια, ρίχνετε το βαμβάκι στον κάδο απορριμμάτων σας, ώστε να ακουμπήσει στον πυθμένα του, προτού βάλετε μια νέα σακούλα.

Το άρωμα θα διαρκέσει για περίπου μία εβδομάδα, προτού το αντικαταστήσετε με ένα νέο βαμβάκι, σύμφωνα με το «Apartment Therapy».

Καλό είναι επίσης, να γνωρίζετε, πως πολλά αιθέρια έλαια έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, όπως το λεμόνι, το λεμονόχορτο και τα φύλλα τσαγιού, και μπορεί να βοηθήσουν στην διατήρηση του κάδου σας χωρίς βακτήρια.

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι απωθητικό για τα έντομα.

Υπάρχουν ωστόσο, κι άλλοι τρόπου για να απομακρύνετε την μυρωδιά του κάδου απορριμμάτων σας. Το «Good Housekeeping Institute» συνιστά να πασπαλίσετε με διττανθρακικό νάτριο τη βάση του κάδου, κάτι που απομακρύνει τις μυρωδιές. Εναλλακτικά, αν είστε ιδιοκτήτης γάτας, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη άμμο γάτας στο κάτω μέρος του κάδου. Θα λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά.

iefimerida.gr