“Ο Tραμπ θα εγκαταλείψει τους Έλληνες, όπως έκανε με τους Κούρδους”…

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να την εγκαταλείψουν όπως ακριβώς συνέβη με τους Κούρδους, απηύθυνε ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ.,Βλαντίμιρ Τσίζοφ, από το Διεθνές Φόρουμ “Διάλογος Πολιτισμών” στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Τσίζοφ δήλωσε συγκεκριμένα σχετικά με την τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία και την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους: «Πρέπει το πρόβλημα να επιλυθεί με τον διάλογο. Επίσης, η ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση της Δαμασκού στους εταίρους των διαπραγματεύσεων και εμείς φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαι έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού. Εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω τους Έλληνες σχετικά με αυτό, ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους».

Σχολιάζοντας και τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ είπε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους έλαβε μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη για το μέλλον».

Πηγή: ant1news.gr