Ο άνθρωπος που έβγαλε… 1 δισεκατομμύριο από τις μετοχές της Amazon

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας Mark Cuban είναι σήμερα από τους πλουσιότερους Αμερικανούς, με το Forbes να εκτιμά την περιουσία του στα 4,1 δισ. δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι έβγαλε τα λεφτά του από πετυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις, όπως ας πούμε όταν πούλησε την εταιρία του Broadcast.com έναντι 5,7 δισ. δολαρίων, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς χρωστά πολλά σε εκείνη την πολλά υποσχόμενη επένδυση.

«Έχω κοντά στο 1 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon», αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Fox Business Network, σύμφωνα με το CNBC, «είναι η μεγαλύτερή μου συμμετοχή».

Ο Cuban είχε εκμυστηρευτεί στο CNBC τον Μάιο πως το Netflix και η Amazon είναι οι δύο μεγαλύτερες επενδύσεις του, δεν είχε δώσει όμως νούμερα.

Το ταξίδι του Cuban ως τα πλούτη δεν ήταν καθόλου εύκολο, ξεκινώντας τα πάντα από ένα μικρό διαμερισματάκι όπου βάλθηκε να μάθει μόνος του κώδικα. Για 7 ολόκληρα χρόνια δεν έκανε καν διακοπές, μέχρι να πιάσει την καλή στη δεκαετία του 1990.

Πλέον επενδύει στα πάντα, από το σινεμά και την τηλεόραση μέχρι τον αθλητισμό και τη βιομηχανία. Και μιλά για τα πάντα. Κι όμως, το 1/4 της περιουσίας του συνεχίζει να προέρχεται από αυτά τα «χαρτιά» που φρόντισε να αποκτήσει από την Amazon πριν την κάνει ο Μπέζος τον κολοσσό που είναι σήμερα…