Ο καιρός του Σαββάτου

Ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες, στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4-5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες και στην Εύβοιααναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και με βαθμιαία βελτίωση. Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που στα ανατολικά και νότια θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες Διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!