Ο καιρός της Τετάρτης

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες αναμένονται τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες, ωστόσο βαθμιαία θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες, κυρίως στην Κρήτη, βαθμιαία ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!