Γιόρτασαν την Παναγία Γοργοϋπήκοος για 8η συνεχή χρονιά

Για 8η συνεχή χρονιά γιορτάστηκε η Παναγία Γοργοϋπήκοος στην Αμπελιά Φαρσάλων, μία εκδήλωση που εντάχθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από την ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, τους κατοίκους και τον τοπικό σύλλογο γυναικών Αμπελιάς.

Η Παναγία μας, όπως είναι γνωστό, φέρει πολλά ονόματα, ένα από αυτά που της προσδίδουμε είναι και Γοργοεπήκοος. Βυζαντινή προσωνυμία της Θεοτόκου, και σημαίνει «από ψηλά σπεύδουσα και ταχεία βοήθεια». Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στο χωριό Αμπελιά Φαρσάλων, έτσι ώστε να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να λάβουν την χάρης της. Το Σαββατο προηγήθηκε περιφορά της θαυματουργής εικόνας στο χωριό.

Μετά την Κυριακάτικη λειτουργία, ακολούθησε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, παρουσίαση Παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά του Συλλόγου Ντόπιων «ο Ενιπέας» και του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ. Την εκδήλωση προλόγισε ο ιερέας του ιερού Ναού π. Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους στην εκδήλωση της Παναγίας Γοργοϋπήκοου στην Αμπελιά.Ακολούθησε διανομή φαγητού εκ του Ιερού Ναού, ενώ στην συνέχεια ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελιάς παρέθεσε διάφορα εδέσματα στους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός και η πρόεδρος του Δ.Σ. γυναικών Αμπελιάς Γεωργία Καραχάλια, ενώ επίσης παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζηπλή, Δέσποινα Συροπούλου, Νικ. Γκατζόγιας και Στ. Κουκουλιός, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Μπρόζος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ηλ. Ακρίβος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του τόπου. Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Κων/νος Στατήρης.