Στα 200 ευρώ το πρόστιμο για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους – Στα 500 τα καταστήματα

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο μεταξύ άλλων νομοθετούνται πρόστιμα για όσους καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, με τα ποσά να φτάνουν έως και 200 ευρώ για τους καπνίζοντες και 500 ευρώ για τον καταστηματάρχη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται επεκτείνεται η απαγόρευση κατανάλωσης προϊόντων καπνού που ισχύει για τους κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων.

Για κάθε παράβαση της τροποποιούμενης ρύθμισης προβλέπεται επιβολή προστίμου ύψους 200 ευρώ στους παρανόμως καπνίζοντες, από 50 ευρώ που ισχύει και 500 ευρώ τους υπεύθυνους διαχείρισης των παραπάνω χώρων.

Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητα δημιουργίας χώρων καπνιζόντων οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ½ του συνολικού εμβαδού του καταστήματος, στα καζίνο και στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τ.μ. καθώς και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια, με ταυτόχρονη κατάργηση και του προβλεπόμενου ετήσιου τέλους ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την δημιουργία των χώρων αυτών.

Πηγή: liberal.gr