Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στον Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίαςαναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ, στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ, στα βόρεια οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 έως 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.