Κόκκαλης για βαμβάκι: Ιδού η Ρόδος για την κυβέρνηση να στηρίξει τους αγρότες

«Αλλάξαμε το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα γίνεται η αγοροπωλησία του βαμβακιού, μέσα από μία συμφωνία κυρίων που βάζει κανόνες ποιότητας στο προϊόν και διασφαλίζει καλύτερη τιμή βάζοντας τέλος στην αθλιότητα των «ανοιχτών τιμών». Η νυν κυβέρνηση τα έχει όλα έτοιμα στο πιάτο. Ιδού η Ρόδος, αν θέλει να στηρίξει τους βαμβακοπαραγωγούς». Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο καλλιέργεια βαμβακιού στη Φαλάνη.

Ο κ. Κόκκαλης που χθες κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ζητώντας άμεσα μέτρα για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την εξέλιξη της φετινής παραγωγής που όμως πέραν του μείζον προβλήματος της χαμηλής τιμής, «χτυπήθηκε» και από καιρικά φαινόμενα.

«Θα εφαρμόσει ο κ. Βορίδης αυτό το ευνοϊκό νομικό πλαίσιο ή θα επιτρέψει τη διαιώνιση της αναρχίας που έχει πάντοτε ως χαμένο του παιχνιδιού τον βαμβακοπαραγωγό; Θα αναλάβει πρωτοβουλίες για μέτρα στήριξης των παραγωγών λόγω της αρνητικότατης συγκυρίας της χαμηλής τιμής; Τα ερωτήματα είναι πολλά, αμείλικτα και προπαντός ζητούν απαντήσεις χθες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, αναμένοντας την αντίδραση του υπουργείου.