Καιρός: βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται την Παρασκευή στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά. Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στην Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με ένταση 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, ενώ στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία, θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονίααναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα αργά την νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση προβλέπεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4-6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 5 με 6  μποφόρ, το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στην Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιων διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη 3-4 βαθμούς υψηλότερα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το βράδυ, στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στο ανατολικό Αιγαίο, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή
Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, αναμένονται στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ, στα κεντρικά και βόρεια, σε ανατολικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!