Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Instagram

Ένα εργαλείο που ίσως αποβεί σωτήριο για τα θύματα του cyber bullying ετοιμάζεται να λανσάρει το Instagram.

Οι χρήστες του Instagram θα είναι πλέον σε θέση να μπλοκάρουν τους ανθρώπους που τους εκφοβίζουν μέσω των σχολίων τους σε αναρτήσεις.

Το νέο εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να «προστατεύονται» από τέτοιου είδους σχόλια, βάζοντάς τα ουσιαστικά στο mute.

Τα σχόλια των «νταήδων» θα είναι ορατά μόνο στους ίδιους αλλά δεν θα μπορούν να δουν πότε ο «στόχος» τους είναι ενεργός στην εφαρμογή ή πότε και αν διάβασαν το μήνυμά που του έστειλαν.

Το Instagram άρχισε να δοκιμάζει αυτό το εργαλείο νωρίτερα φέτος για να αντιμετωπίσει ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα όπως το cyber bullying. Όπως αναφέρει η εταιρεία πολλοί χρήστες δεν θέλουν να κάνουν αναφορά ή να μπλοκάρουν αυτούς που τους εκφοβίζουν από φόβο για περαιτέρω κακοποίηση.

Ο Άνταμ Μοσέρι, εκ των επικεφαλής του Instagram δήλωσε ότι ο στόχος του κουμπιού «Περιορισμός» είναι να δοθεί στους χρήστες η δυνατότητα να παρακολουθούν τι κάνουν οι θύτες όταν είναι online και ταυτόχρονα να μπλοκάρουν την προσπάθεια να επικοινωνούν μαζί τους.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν την εμπειρία τους από το Instagram. Μόλις επιλέξετε να θέσετε κάποιον χρήστη στη λίστα «Περιορισμού», τα σχόλια για τις αναρτήσεις σας δεν θα είναι ορατά μόνο σε αυτό το άτομο. Οι  άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα δεν θα μπορούν να δουν πότε είστε ενεργόι στο Instagram ή αν έχετε διαβάσει τα άμεσα μηνύματά τους» εξηγεί ο Μοσέρι.

Η επιλογή ένταξης ενός χρήστη στη λίστα περιορισμού μπορεί να αναιρεθεί κάνοντας swipe left σε ένα σχόλιο.

Πηγή: Daily Mail

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!