Καιρός: με ηλιοφάνεια κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο ξεκίνημα του Οκτωβρίου. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα επικρατήσουν ομίχλες, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Από το βράδυ, στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους, θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπονται στα δυτικά αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και -μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα βορειοανατολικά θα πνέουν αρχικά ανατολικοί, 3-4 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα ανατολικά θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης την νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.