Μεγάλη γιορτή ο “7ος Αχίλλειος Άθλος”!

Με καλοκαιρία πραγματοποιήθηκε, στα Φάρσαλα, για έβδομη συνεχή χρονιά ο «7ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» – ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, με συμμετοχή άνω των 1000 αθλητών στις τρεις κατηγορίες 21,2 και 5,2 και χιλίων μέτρων, σημειώνοντας μεγάλη συμμετοχή.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:30 π.μ. από το Πάρκο Απιδανού και ο τερματισμός στην πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα), ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι άλλοι δύο αγώνες. Τον αγώνα οργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.Δ.Φ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Η διαδρομή των 21,2 χλμ. που ακολούθησαν οι αθλητές, που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν: Εκκίνηση -> Φάρσαλα , Πηγές Απιδανού ποταμού -> οδός Θέτιδος προς Λαμία -> οδός Λαμίας -> Αρχαϊκός Θολωτός Τάφος -> δεξιά οδός Αθηνών -> οδός Λαρίσης αριστερά προς Λάρισα (Πεδιάδα των Φαρσάλων – Σιδηροδρομική Γραμμή – Βασιλί – Γέφυρα Ενιπέα – Δενδράκια) -> Μετά το εργοστάσιο «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» δεξιά προς Βαμβακού -> Βαμβακού -> Ρευματιά -> Ρευματιά (τελευταίος δρόμος δεξιά) -> οδός Βόλου – Φαρσάλων -> οδός Βόλου – Φαρσάλων δεξιά προς Φάρσαλα -> Φάρσαλα, οδός Βόλου -> οδός Θέτιδος δεξιά -> οδός Λαρίσης αριστερά -> Τερματισμός Πλατεία Δημαρχείου – Άγαλμα Αχιλλέα. Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, στην εκκίνηση στον τερματισμό και στους ενδιάμεσους σταθμούς, διατίθετο εμφιαλωμένο νερό, ενώ σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια και αναμνηστικά, γεύμα αποκατάστασης και μπλουζάκι του αγώνα.

Οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες της γενικής κατάταξης και των επί μέρους ηλικιακών κατηγοριών έγιναν μετά την λήξη του αγώνα στη πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα). Nικητές του ημιμαραθωνίου ήταν οι εξής αθλητές: Πρώτος ο Νικόλας Τσικούρας  1:12:22 (Γ.Σ. Γλυφάδας – EXALCO) και ακολουθούν ο Δημήτρης Φράγκος 1:20:14 (ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ) και ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης 1:23:12 (ανεξάρτητος), ο οποίος έλαβε την ίδια θέση και στον περσινό αγώνα βελτιώνοντας τον χρόνο του κατά ένα λεπτό, στις γυναίκες οι αθλήτριες, πρώτη η Κρυσταλία Κουτσιμάνη με χρόνο 1:43:46 και ακολουθούν Χριστίνα Χατζηγιαννίδου 1:45:55 (ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ) και η Χριστίνα Τσαγγάρη 1:50:23 (ΣΔΥΒ).

Την ίδια μέρα παράλληλα με τον «7ο ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΘΛΟ» ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ, διοργανώθηκε, ο αγώνας δρόμου 5,2 χλμ. Η εκκίνηση έγινε από το Πάρκο Απιδανού και η απόσταση του αγώνα ήταν 5.200 μέτρα καθώς και ο αγώνας των 1.000 μέτρων, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών.

Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των εθελοντών (πολιτών συλλόγων και εργαζομένων του Δήμου Φαρσάλων) που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του 7ου Αχίλλειου Άθλου. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, της πυροσβεστικής, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, των διασωστών, της Φιλαρμονικής των γιατρών (Λ. Γκόβαρη. Μ. Παπαδόπουλου και Στ. Γουργούλια) αλλά και του φυσικοθεραπευτή Βασίλη Καραδήμα με την ομάδα του που πρόσφερε αποκατάσταση στους αθλητές που το είχαν ανάγκη.

Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, αναδείχθηκε η πολυπληθέστερη ομάδα με την μεγαλύτερη συμμετοχή, όπου και παρέλαβε το βραβείο ο πρόεδρος Απόστολος Γούλας. Επίσης δυναμική συμμετοχή είχε η Φαρσαλινή ομάδα FARSALA RUNNING TEAM, καθώς και αθλητές Φαρσαλινών συλλόγων της επαρχίας. Τον αγώνα παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και επισήμων.

 

*Θα ακολουθήσει και άλλη δημοσίευση με τερματισμούς απονομές και περισσότερες φωτογραφίες.