Κοσμοσυρροή στη “14η Γιορτή Χαλβά”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη 14η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών-Ζαχαροπλαστών της πόλης και τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά η έκθεση τοπικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς σε περίπτερα που διατέθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φημισμένου χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η προώθηση των προϊόντων των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Οι εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με το “18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ” και στην “1η Συνάντηση Τοπικών Χορωδιών” συνεχίστηκαν το Σάββατο με την μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μπάση, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να απολαύσει τον καλλιτέχνη. Νωρίτερα, προηγήθηκε ξενάγηση των επισήμων στα περίπτερα παρασκευής, δοκιμής και πώλησης του Φαρσαλινού χαλβά, καθώς και στα περίπτερα των τοπικών παραγωγών. Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Σαββάτου πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο διευθυντής του καταστήματος EUROBANK Φαρσάλων (χορηγού της εκδήλωσης) κ. Ριζούλης και ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ενώ στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρέστησαν,ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας, ο αντιπεριφερειάρχης ν. Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Δαμιανός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, επίσημοι, πλήθος κόσμου και φορέων του τόπου.

Δείτε φωτογραφίες