Καιρός: με ήλιο και ζέστη μας αποχαιρετά ο Σεπτέμβριος

Καλοκαιρία με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται για την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα εμφανιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες, οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα επικρατήσουν ομίχλες, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα επικρατήσουν ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα αναπτυχθούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, ασθενείς σε ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιων διευθύνσεων, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 32 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 μποφόρ, που σταδιακά θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειων-βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 4 έως 5 μποφόρ. Στα βόρεια, από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, ο καιρός. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες, στα βορειοανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοανατολικούς, με ένταση 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.