Κέλλας από τα Φάρσαλα: Να διευρύνει τους ορίζοντες της η Γιορτή Χαλβά

«Στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, είχα τηδυνατότητα να συζητήσω για την εξέλιξη της μελέτης του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων και με ικανοποίηση ενημερώθηκα πως σύντομα θα είναι δυνατή η ένταξη του έργου σε επιχειρησιακό πρόγραμμα, για να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει σε πρώτη φάση η δημοπράτηση της δυτικής παράκαμψης Νίκαιας. Ας αποτελέσει αυτή η εξέλιξη, το έναυσμα για άνοιγμα νέων δρόμων, πολύ μακρύτερα από τα όρια της επαρχίας, ακόμη και από τα σύνορα της Ελλάδας, για τη γιορτή χαλβά και το πιο φημισμένο και αγαπητό προϊόν των Φαρσάλων».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό του στην 14η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για τηδυναμική της εκδήλωσης, προσθέτοντας:


«Ο χαλβάς είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό τοπικό γλύκισμα. Είναι ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, με παραδοσιακά χαρακτηριστικά, που εμπεριέχει εκπαιδευτικές, εικαστικές και  άλλες δράσεις και συμβάλει στην ευημερία της περιοχής. Η γιορτή χαλβά αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την επαρχία Φαρσάλων, που αγκαλιάστηκε απ’ όλους και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης αδιάλειπτα από το 2005, προσδίδοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στον ευλογημένο τούτο τόπο.


Π
ροσωπικά, θα είμαι στο πλευρό των διοργανωτών και ιδιαίτερα της δημοτικής αρχής και των χαλβδοποιών στην κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης και εξωστρέφειας της γιορτής. Καλή επιτυχία».