Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες

Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα, αμέσως μετά την αναχώρηση του για το λιμάνι της Βενετίας, στην Ιταλία, γύρω στις 08:00 του Σαββάτου.

Πρόκειται για το “Olympic Champion” της ANEK LINES, δίπλα στο οποίο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και πυροσβέστες.

Εξαιτίας της φωτιάς, το πλοίο με 538 επιβάτες, 75 άτομα πλήρωμα και 293 οχήμαρα, επέστρεψε άμεσα και αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, ο οποίος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”, το πλήρωμα και οι τοπικές λιμενικές Αρχές ενημέρωσαν ότι γύρω στις 08:30 το πλοίο κατόρθωσε να δέσει ξανά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 9:30 ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των επιβατών. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου, ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά.

Φωτο: dikaiologitika.gr

Πηγή: ant1news.gr