Εντυπωσίασαν οι χορωδίες στην έναρξη της “14ης Γιορτής Χαλβά”

Με όμορφες μουσικές και υπέροχες φωνές πλημμύρισε χθες το βράδυ η πλατεία δημαρχείου στα Φάρσαλα. Μέλη χορωδιών όλων των ηλικιών από περιοχές ανά την Ελλάδα, ένωσαν τις φωνές τους και παρουσίασαν μια μοναδική βραδιά, δίνοντας το ερέθισμα στο κοινό που έσπευσε να τους παρακολουθήσει να τους καταχειροκροτήσει και να απολαύσει το μουσικό ταξίδι.

Συγκεκριμένα τρεις ξένες χορωδίες από το Πήλιο, τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά καθώς και οι τοπικές, συμμετείχαν στο “18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ” και στην “1η Συνάντηση Τοπικών Χορωδιών”, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της “14ης Γιορτής Χαλβά” στα Φάρσαλα, εκδηλώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων της “14ης Γιορτής Χαλβά”, έκανε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ενώ χαιρετισμό παρέθεσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης και ο πρόεδρος συλλόγου φίλων μουσικής Δήμου Φαρσάλων κ. Γιάννης Μαλέτσικας.

Στην “1η Συνάντηση Τοπικών Χορωδιών” έλαβαν μέρος, οι χορωδίες του ΚΑΠΗ του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων, η παραδοσιακή χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ντόπιων «Ο Ενιπέας» και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων. Στην συνέχεια ακολούθησε το “18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ”, όπου φέτος συμμετείχαν, εκτός από την δημοτική χορωδία Φαρσάλων, η χορωδία Ομίλου Ερευνών Πηλίου, η μικτή πολυφωνική χορωδία, «Λίγεια» Γρεβενών και η δημοτική χορωδία Τρικάλων. Όλες οι χορωδίες εντυπωσίασαν το κοινό που έσπευσε να τις παρακολουθήσει. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, σύλλογοι και φορείς της επαρχίας και πλήθος κόσμου.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

Οι τελικές προετοιμασίες για την έναρξη της “14ης Γιορτής Χαλβά”, ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί, όπου εγκαταστάθηκαν στα περίπτερα οι σύλλογοι και οι φορείς που θα συμμετέχουν φέτος και είναι οι εξής: Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων, Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων και το 2o Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων. Παράλληλα στην γιορτή θα συμμετέχουν τοπικοί παραγωγοί της επαρχίας Φαρσάλων πλαισιώνοντας την “7η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων” και είναι οι εξής: Aγγελουσόπουλος Χρήστος /Οικοτεχνία: Κτήμα Αγγελουσόπουλος (προϊόντα αμυγδάλου), Γιωτόπουλος Ευάγγελος (Κτήματα Οικογένειας Γιωτόπουλου-φυστίκι Φαρσάλων), Δημητρακοπούλου Άρτεμις – Βιοτεχνία ζυμαρικών «Το Σπιτικό», Κομψαρά Ειρήνη (φιστίκι αράπικο και φυστικοβούτηρο), Μυργιώτη Ηλιάδα – Οικοτεχνία «Το Κτήμα της Ηλιάδας», Οινοποιείο Οικογένειας Παπαθανασίου, Παϊπάης Δημήτριος (παραδοσιακά σουτζούκια και λουκούμια), Παϊπάη Ελευθερία (παραδοσιακά λουκούμια και κουλούρια), Στράτου Αναστασία «ΦΘΙΑΣ ΓΗ» (φιστίκι με κέλυφος, αμύγδαλα, μέλι), Στράτος Κ. Βασίλειος – «Βιολογικός Αμπελώνας»,  καθώς και τα εργαστήρια χαλβαδοποιών τα οποία είναι τα εξής: Αζάς Αυγουστίνος, Αλεξόπουλος Δημήτρης, Αρχοντής Αθανάσιος, Γούναρης Χρήστος, Καταραχιάς Αχιλλέας, Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Μόκας Γεώργιος, Παϊπάης Δημήτριος, Σιαμέτης Κωνσταντίνος, Σίμος Βασίλης.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του τριημέρου θα λειτουργούν: εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων, περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν, περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος, περίπτερα τοπικών παραγωγών και περίπτερα συλλόγων και φορέων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ

Σήμερα Σάββατο κορυφαία ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Στις 8:00 μ.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων, στις 8:15 μ.μ. ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα, 8:45 μ.μ. χαιρετισμοί επισήμων και στις 9:00 μ.μ θα ξεκινήσει η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση.

Δείτε φωτογραφίες από τις χορωδίες