Ο καιρός της Παρασκευής

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός και μόνο στα δυτικά, στα βόρεια και από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βοριάδες, με την ίδια ένταση.

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες νεφώσεις και με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα ανατολικά, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα δυτικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες,  κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, με τοπικές μπόρες και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειων διευθύνσεων άνεμοι, 3-5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα βόρεια θαλάσσια τμήματα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 29 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Γενικά αίθριος προβλέπεται για το Σάββατο ο καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι και την Κυριακή ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, στα δυτικά και στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.