Ο καιρός της Πέμπτης

Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται την Πέμπτη λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια από το μεσημέρι. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 29 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν νοτιάδες στα βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή
Την Παρασκευή, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.