Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη αναμένονται στα ανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότια, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Αναμένεται βαθμιαία βελτίωση των συνθηκών. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα είναι μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες, στα ανατολικά, με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 24 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες. Προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Θα πνέουν αρχικά βόρειοι άνεμοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 28 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι στα βόρεια, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές -και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες- στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: ant1news.gr