“Αεροπειρατής Μυκόνου”: δεν μπορεί στην Ελλάδα να φυλακίζεσαι για μια συνωνυμία

Ελεύθερος από χτες, Δευτέρα, στις 22:45 το βράδυ, με την σύμφωνη γνώμη και των Γερμανών, είναι ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην Μύκονο, όπου έφτασε με κρουαζιερόπλοιο, καθώς κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου προέκυψε ότι τα στοιχεία του ήταν ίδια με καταζητούμενου από τις γερμανικές αρχές, που έχουν εκδώσει διωκτικό έγγραφο για την μεγάλη αεροπειρατεία με ανθρωποκτονία το 1985 σε πτήση της TWA, καθώς και για απαγωγή δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις γερμανικές αρχές δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του συλληφθέντα με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία, καθώς δεν υπάρχουν αποτυπώματα ή άλλο υλικό για σύγκριση, ενώ και το γενεαλογικό δένδρο των δύο προσώπων είναι διαφορετικό, επομένως πρόκειται για συνωνυμία.

Ο Mohammad Ali Saleh έφτασε λίγο μετά τις 17:20 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί τον περίμενε η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Λιβάνου Rania Abdallah.

«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να γυρίσω στην πατρίδα μου» δήλωσε στην «Καθημερινή» o Λιβανέζος έγκριτος δημοσιογράφος. «Στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία είναι δυνατόν λόγω μιας συνωνυμίας να βρεθεί κάποιος  στην φυλακή;».

Ο 65χρονος Λιβανέζος είχε φτάσει με κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία ταυτότητας του στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN, καθόσον εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης γερμανικών δικαστικών Αρχών για την υπόθεση αεροπειρατείας.

Ο ίδιος επέμενε εξαρχής ότι έχει γίνει λάθος, ενώ από την λιβανική πλευρά είχαν σταλεί όλα τα στοιχεία που βεβαίωναν ότι ο 65χρονος είναι δημοσιογράφος  και ουδεμία σχέση έχει με την αεροπειρατεία πριν από 34 χρόνια.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!