ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται επιδόματα και παροχές

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα καταβληθούν μία σειρά από επιδόματα και παροχές, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής επιδομάτων και παροχών του ΟΠΕΚΑ:

– Το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλαν εφέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος–Αύγουστος και πραγματοποιείται, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

– Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

– Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καταβάλλεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

– Οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

– Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έως και το 2018, θα καταβληθούν για τον Σεπτέμβριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

– Το επίδομα στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.