Συγκίνηση, χαρά και… συγκίνηση, χαρά στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων στα Τρίκαλα

Η πρώτη μεγάλη συνάντηση των διδύμων της χώρας πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Και μάλιστα ήταν.. διπλή, αφού υλοποιήθηκε μαζί με ποδηλατάδα,. Κλείνοντας τις επταήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019. Η 22α Σεπτεμβρίου 2019 (ημέρα με τα δύο 2), ως Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, είναι πλέον και η ημέρα για τη συνάντηση των διδύμων plus όλης της χώρας. Αυτή για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του υπό σύσταση Συλλόγου Διδύμων Τρικάλων, που με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, και τη συνδρομή της ομάδας Εθελοντών, πολιτών, επιχειρήσεων και την οργανωτική επιμέλεια της Magic Castle Entertainment, πέτυχε απόλυτα τον στόχο της. Πάνω από 250 ζευγάρια διδύμων από όλη τη χώρα (500 άτομα), από κάθε γωνιά της Ελλάδας (Καστοριά, Χαλκιδική, Καβάλα, Κόρινθο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Θήβα κ.α.) συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους όλοι μαζί στο πανέμορφο πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου χαιρέτισε λέγοντας ότι τελικά δεν είχε… ζαλιστεί, καθώς έβλεπε τους πάντες… διπλούς! Και οι δύο δίδυμες που είχαν την ιδέα, οι αδελφές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, καλωσόρισαν όλους και όλες τους επισκέπτες και τους τρικαλινούς.

Η πρωτοβουλία οδήγησε σε συγκίνηση, καθώς ειδικά οι μεγαλύτεροι/ες σε ηλικία συνειδητοποίησαν την ουσία της συνάντησης, τη σημασία της συγκέντρωσης ανθρώπων που βιώνουν διαφορετικές καταστάσεις.
Αυτές, σε επίπεδο γενετικής – μαιευτικής εξήγησε ο γυναικολόγος κ. Γεώργιος Καλόγηρος, ενώ τα θέματα της ψυχολογίας ανέλυσε η ψυχολόγος κ. Kων/να Μπαλατσούκα.

Στη συνέχεια, ένα τεράστιο πολύχρωμο πανηγύρι χαράς εξαπλώθηκε στο πάρκο: διαγωνισμοί ομοιότητας και… ανομοιότητας διδύμων και τριδύμων ανά ηλικία, παιχνίδια για παιδιά, ζωγραφική προσώπου, παράσταση Καραγκιόζη, μάγο, τροχό της τύχης, επιδαπέδιο σκάκι, μπαλονοκατασκευή, ζωγραφική, μουσική, συναυλία… και μια ατέλειωτη, διάχυτη χαρά σε όλους και σε όλες που ζουν ως δίδυμοι. Κι ακόμη περισσότερο, αυτή η χαρά ήταν φανερή και σους μη διδύμους, σε όσους επισκέφθηκαν τον χώρο κάνοντας ένα μίνι πικ νικ, συνοδεύοντας την ποδηλατάδα των διδύμων από το κέντρο των Τρικάλων, μέσω του νέου ποδηλατόδρομου της πόλης, με τελική κατάληξη το πάρκο Αη Γιώργη. Εκεί, όπου το ραντεβού ανανεώθηκε για το… δίδυμο 20, το δίσεκτο 2020!!!