Καιρός: Καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται την Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρές, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαιτέρως στη Χαλκιδική) θα είναι τοπικά ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μόνο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά και βόρεια 5 με 6 και το πρωί στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη από το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρό στα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 21/09/2019

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!