Το τριήμερο 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η 14η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Επιμελητήριο Λάρισας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών, την 14η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα. Χορηγός των εκδηλώσεων για 2η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τόπος διεξαγωγής: Πλατεία Δημαρχείου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Χαλβά θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, με την «1η Συνάντηση Τοπικών Χορωδιών Φαρσάλων», στην οποία θα εμφανιστούν οι:

  • Χορωδία ΚΑΠΗ του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ
  • Παραδοσιακή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ντόπιων «Ο Ενιπέας»Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

To ίδιο βράδυ, με ώρα έναρξης 20:00, θα πραγματοποιηθεί το «18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων», όπου θα εμφανιστούν κατά σειρά οι:

  • Χορωδία Ομίλου Ερευνών Πηλίου
  • Μικτή Πολυφωνική Χορωδία «Λίγεια» Γρεβενών
  • Δημοτική Χορωδία Τρικάλων
  • Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει γνωστά χορωδιακά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου κορυφαία ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ώρα 20:00 Προσέλευση επισήμων
  • Ώρα 20:15 Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα
  • Ώρα 20:45 Χαιρετισμοί επισήμων
  • Ώρα 21:00 : Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση

«…Ο Δημήτρης Μπάσης, είναι ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες στην μέχρι τώρα πορεία του.
Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική αλλά και την πρόσφατη περιοδεία του στην Αυστραλία, δίνει το καθιερωμένο του καλοκαιρινό ραντεβού με το κοινό του στα Φάρσαλα.
Παράλληλα, κυκλοφόρησε το live cd 20 χρόνια Δημήτρης Μπάσης. Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της επετειακής συναυλίας του που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μια συναυλία γιορτή με αγαπημένους φίλους- συνοδοιπόρους στη μουσική του διαδρομή.
Με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και με ανανεωμένη διάθεση ο Δημήτρης Μπάσης, ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών.
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, με την υπέροχη φωνή ενθουσιάζει το κοινό σε κάθε του εμφάνιση προσφέροντας ένα ποιοτικό και παράλληλα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα.
Μαζί του η μοναδική Δήμητρα Σταθοπούλου που ξεχωρίζει για τη μοναδική λαϊκή φωνή της και τις σπουδαίες συνεργασίες στην καλλιτεχνική της πορεία…».
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με το «11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» (με ώρα έναρξης 19:00), στο οποίο θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου Φαρσάλων, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Δημήτρη Χατζηπλή.
Το ίδιο βράδυ και μετά την λήξη του Χορευτικού Φεστιβάλ, στην Πλατεία Λαού θα εμφανιστεί η Ορχήστρα Νέων Φαρσάλων», η οποία θα παίξει ελληνική έντεχνη μουσική, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της, Κώστα Χριστοδούλου.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν:

α) εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων,
β) περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν,
γ) περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος,
δ) περίπτερα τοπικών παραγωγών και
ε) περίπτερα συλλόγων και φορέων.

Τα περίπτερα για το προβαλλόμενο προϊόν, όσο και τα περίπτερα της 7ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, θα εγκατασταθούν επί της οδού Λαμίας.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Χαλβά, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων (Σκακιστικό Τμήμα), συνδιοργανώνουν το 40 Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.