Χαλάει από σήμερα ο καιρός…

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα της Πέμπτης και από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Μακεδονία και προς το βράδυ στην Θεσσαλία και στις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά και βόρεια, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 μ 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα φυσούν νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν βοριάδες, 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους, με την ίδια ένταση. Την νύχτα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν στην Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Κατά την διάρκεια της ημέρας,  πρόσκαιρα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, όμως το βράδυ θα έχουν ένταση ξανά 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν – κυρίως στα βόρεια- τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Στην Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στα βόρεια, 3-5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα φυσούν δυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 33 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα βόρεια, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια.

Πηγή: ant1news.gr