Συνάντηση του δημάρχου Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου με τον βουλευτή Χρ. Κέλλα

Ατζέντα με τα στρατηγικής σημασίας θέματα για την ανάπτυξη της επαρχίας Φαρσάλων, περιελάμβανε η συνάντηση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, με τον αν. γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, καθώς και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Αναστάσιος Λιαπής, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στον κ. Κέλλα τα τωρινά δεδομένα και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μία σειρά έργων υποδομής.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο πάγιο αίτημα της κατασκευής νέου οδικού άξονα που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα, με το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Εσκίογλου να τονίζει την ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών στους επόμενους μήνες, σημειώνοντας πως «πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ικανοποίηση του αυτονόητου και καθολικού αιτήματος για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού άξονα».

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και το πρόβλημα της ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων, το οποίο όπως επισημάνθηκε, μπορεί να λυθεί μόνον με ολιστική φιλοσοφία, προχωρώντας σε ένα από τα σχέδια που έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή, με δημιουργία φραγμάτων και ανόρυξη γεωτρήσεων σε στρατηγικής σημασίας σημεία.

Μετά το πέρας της  συνάντησης, ο βουλευτής κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα σήμερα την χαρά να συναντήσω στο γραφείο του για πρώτη φορά θεσμικά το νέο δήμαρχο Φαρσάλων, στον οποίο και εύχομαι μία γόνιμη θητεία. Συζητήσαμε πολλά θέματα με σημαντικότερα φυσικά αυτά της επίλυσης του υδρευτικού προβλήματος, αλλά και της κατασκευής του νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων. Όλο το προηγούμενο διάστημα με την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα, αλλά και με τις επαφές μου με κυβερνητικά στελέχη, συνδράμω ώστε να αναδειχθούν, προωθηθούν και δρομολογηθούν ζητήματα που αφορούν την περιοχή και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσω, έχοντας αγαστή συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον βουλευτή κ. Κέλλα, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που επιδιώκουμε με όλα τα μέλη του κοινοβουλίου με στόχο των προώθηση των τοπικών μας αιτημάτων. Ο κ. Κέλλας είναι καλός γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας και είμαι βέβαιος πως θα συνδράμει στην επίλυση μείζονος σημασίας προβλημάτων όπως ο υδρευτικό, αλλά και ο οδικός άξονας που μας συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού. Το επόμενο διάστημα θα έχω συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε από κοινού θα θέσουμε τον οδικό χάρτη για τα παραπάνω, αλλά και για άλλα ζητήματα».