Νεκρή η δεκάχρονη που μολύνθηκε από σπάνια αμοιβάδα

Ανείπωτη η τραγωδία. Το μικρόβιο «έφαγε τον εγκέφαλο» του κοριτσιού μέσα σε λίγες ώρες. Επιζεί μόνο το 3% των ανθρώπων που μολύνονται.

Ένα κορίτσι δέκα ετών έχασε τη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μολύνθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα, κάνοντας μπάνιο σε λίμνη του Τέξας.

Η αμοιβάδα κατέστρεψε όλα τα εγκεφαλικά της κύτταρα μέσα σε μια εβδομάδα.

Το Χίλσμπορο έχει βυθιστεί στο πένθος για τον θάνατο της μικρής Λίλη που έχασε τη ζωή της με τόσο άδικο και τραγικό τρόπο.

Το 10χρονο κορίτσι μολύνθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο και έχει ποσοστό θνησιμότητας 97%.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το κοριτσάκι πήγε να κολύμπησε στην τοπική λίμνη Whitney.  Το ίδιο βράδυ άρχισε να αισθάνεται πονοκέφαλο, ο οποίος συνοδεύτηκε αμέσως από πυρετό.

Μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο εκεί όπου της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Ναγκλίρια φάιλο-ραϊ.

Η μόλυνση ξεκινά όταν το μολυσμένο νερό εισέρχεται στη μύτη του θύματος. Από εκεί η αμοιβάδα ακολουθεί τα νευρικά κύτταρα και φτάνει στον εγκέφαλο.

Αρχικά η αμοιβάδα καταλαμβάνει τα εγκεφαλικά κύτταρα χρησιμοποιώντας τα ψευδοπόδια έπειτα δημιουργεί μια τρύπα στο κέλυφος του κυττάρου και όταν το περιεχόμενο του κυττάρου απελευθερώνεται το τρώει.

Για το διάστημα μεταξύ 1962 και 2018, μόνο τέσσερις από τους 145 ανθρώπους που μολύνθηκαν από την αμοιβάδα επιβίωσαν,

Οι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Πηγή: ant1news.gr