Με όπλο την άμυνα του έστησε πάρτι στο Κλειστό ο Γ.Σ. Φαρσάλων

Σε παράσταση για έναν ρόλο αποδείχθηκε η αναμέτρηση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος για τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων μιας και οι Φαρσαλινοί έκαναν πάρτι στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης και επικράτησαν με σκορ 73-44 της ομάδος του Πευκοχωρίου μια ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσουν και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήγαν στον πάγκο έχοντας βραχεία κεφαλή με 18-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός έπαιξε άμυνα που “τσάκιζε κόκκαλα” από την αρχή του δεκαλέπτου και η ομάδα του Πευκοχωρίου έκανε να βρει τον δρόμο για το καλάθι έξι λεπτά, από την άλλη οι παίκτες του Γρηγόρη Γιασσάρη με συγκέντρωση και προσήλωση και στο επιθετικό μισό τους πέτυχαν σερί 16-0 και πέρασαν μπροστά με σκορ 34-19. Από εκεί και έπειτα το νερό είχε μπει στο αυλάκι και οι Φαρσαλινοί έκαναν πάρτι στο παρκέ με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 45-23 και επιμέρους σκορ περιόδου, 27-4!!!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός συνέχισε την τρομερή άμυνα του και δέχθηκε μόλις οκτώ πόντους, ενώ σημείωσε 12 και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Φαρσαλινούς να είναι μπροστά με 26 πόντους (57-31).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπικής διαδικασίας μιας και ο αγώνας είχε κριθεί ήδη. Το μοναδικό που έμενε ήταν το τελικό σκορ και η ψαλίδα της διαφοράς η οποία εν τέλει έκλεισε στο +29 και οι παίκτες του Γρηγόρη Γιασσάρη πανηγύρισαν την νίκη με σκορ 73-44.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης από πλευράς Φαρσαλινών ήταν ο Μουλάς με 15 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν οι Παπαχρήστος με 14 πόντους, Τσούκας και Βρεττάς με 11 πόντους αντίστοιχα.

Διαιτητές: Πιτσίλκας-Παζώλης-Κοντογιάννης (Βαρνάς)

Δεκάλεπτα: 18-19, 45-23, 57-31, 73-44

Γ.Σ.Φαρσάλων (Γιασάρης): Πεταλωτής 8, Στάνκοβιτς 5(1), Τσούμας Σ. 7, Βρεττάς 11, Τσούκας 11(1), Βασιλείου, Παπαχρήστος 14(1), Μουλάς 15, Δέσπος 2.

Ευρώπη Πευκοχωρίου (Παναγιωτόπουλος): Σελεμενάκης, Σμυρλής, Φιλοξενίδης 15(1), Τσίνας, Βλαγκόγιας 12(1), Ευγενίου 6, Χαρταβέλλας, Τογανίδης 2, Κωνσταντινίδης 4, Ζαχαρής 5, Κανακόγλου, Τύπος.