Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Πιο καλοκαιρινές γίνονται σήμερα οι συνθήκες. Μέχρι ποια ένταση θα φτάσουν οι άνεμοι στα πελάγη. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός και την Τρίτη. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 31 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, πρόσκαιρα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, πρόσκαιρα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 34 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το πρωί. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα βόρεια, με ένταση 4-5 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί, από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.