Στην αρχαία Σκοτούσσα ερευνητική ομάδα από το Ιταλικό Πανεπιστήμιο της Μεσίνα

Στην Σκοτούσσα Φαρσάλων αφίχθησαν Ιταλοί φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Μεσίνα, για την έναρξη του ερευνητικού προγράμματος για το 2019. Τους φοιτητές υποδέχθηκαν, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Στ. Κουκουλιός, με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημ. Γούσια και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκοτούσσας κ. Αλέξανδρο Αγγελακόπουλο.

Πέρυσι τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος, του επιτυχημένου αρχαιολογικού ερευνητικού προγράμματος στην αρχαία Σκοτούσσα, πενταετούς διάρκειας, με σημαντικά ευρήματα, τα οποία αποτέλεσαν προϊόν συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας και υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού και του Δήμου Φαρσάλων.

Στην ελληνοιταλική αποστολή, θα προστεθούν τις επόμενες μέρες περισσότερα μέλη, ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος, που αφορά στην μελέτη των σημαντικών ευρημάτων, τα οποία έχουν έρθει έως σήμερα στο φως με τις ανασκαφές των προηγούμενων ετών στην περιοχή της αρχαίας Σκοτούσσας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιστημονική ομάδα φιλοξενείται στα δυο δημοτικά σχολεία του Αγ. Κων/νου και της Σκοτούσσας, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Φαρσάλων για τον σκοπό του ερευνητικού προγράμματος.

«Ως δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την οικεία Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στεκόμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε αφορά στην ανάδειξη της πλούσιας αρχαιολογικής και ιστορικής κληρονομιάς της επαρχίας Φαρσάλων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη δημοτική ενότητα Πολυδάμαντα κ. Κουκουλιός.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!