“Μετέφεραν” το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Φάρσαλα

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουν κάθε χρόνο την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος, προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Για 17η συνεχή χρονιά η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, με εκκίνηση την 26η Ιουλίου από την Αθήνα και σημείο τερματισμού της, το Ξυλόκαστρο στις 27 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η 30η Αμφικτιονία συλλόγων και φορέων εθελοντών αιμοδοσίας, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με κεντρικό μήνυμα «Ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου» αθλητές και μη, τρέξανε συμβολικά στην πόλη μας κρατώντας τη δάδα της αγάπης και της εθελοντικής προσφοράς ψηλά και μεταφέροντας την παντού. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική προσφορά αίματος και φυσικά η προσέλκυση νέων περισσότερων Εθελοντών αιμοδοτών.

Τα Φάρσαλα υποδέχτηκαν την φλόγα της Αγάπης, χθες το πρωί, στην πλατεία δημαρχείου. Στην πλατεία τους περίμεναν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ώστε να ανάψει η δάδα, δίνοντας το μήνυμα, του καθημερινού αγώνα για επάρκεια αίματος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση παρέθεσαν, η πρόεδρος του Αιμοδοτικού κ. Σούλα Λούκουτου καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φάρσαλων κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, όπου αμφότεροι  αναφέρθηκαν στην σημασία της συμμετοχής της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος κόσμου και επισήμων.