Καιρός: ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι την Δευτέρα

Με γενικά αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, τοπικά τις πρωινές ώρες στα νότια 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια, τις πρωινές ώρες 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βοριάδες, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Τρίτη. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.