Με εκτός έδρας ήττα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Αμπελιάς

Με το «αριστερό» ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ DETOX κατηγορίας ο Ολυμπιακός Αμπελιάς ο οποίος δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕ Κιλελέρ και έτσι γνώρισε την ήττα με σκορ 2 -1.

Να σημειώσουμε ότι για τον Ολυμπιακό Αμπελιάς αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στην μεγάλη κατηγορία.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο μοναδικό ματς του Σαββάτου στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος λόγω και της γιορτής βαμβακιού που υπάρχει τη Κυριακή (15/09) στο Κιλελέρ.

Το συγκρότημα του Γιάννη Τσαλάγγα με το τελικό σκορ πανηγύρισε τους τρεις πρώτους βαθμούς, ενώ στον αντίποδα η ομάδα των Βαγγέλη Μπρισίμη – Θοδωρή Εμμανουήλ στην επανάληψη του αγώνα είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο από τον αντίπαλο και θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι θετικό στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι αγωνίζονται για δεύτερη συνεχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά στη «μεγάλη» τοπική κατηγορία, ενώ ο Ολυμπιακός Αμπελιάς παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στη πρώτη κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο 11ο λεπτό, ο Δημήτρης Πλιάγκας δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κιλελέρ και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος με απόκρουση αντέδρασε σωστά βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Επτά λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ και ο Κώστας Χατζής σημείωσε το πρώτο γκολ στο νέο πρωτάθλημα! Ο επιθετικός του συνόλου του Γιάννη Τσαλάγγα πλάσαρε από πλάγια θέση μέσα στη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σωτήρη Κουκούτση για το 1 – 0.

Στο 27ο λεπτό το Κιλελέρ διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Αποστόλης Ζιόμπουρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σωτήρης Κουκούτσης έκανε λάθος έξοδο από την εστία του και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος σε κενή εστία με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2 – 0.


Έπειτα από δύο λεπτά ήρθε η απάντηση στα γκολ από την Αμπελιά. Ο Αντώνης Γκαραλιάκος εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ο Γιώργος Χατζής πήρε τη πρώτη κεφαλιά μέσα στη περιοχή και ο Σωτήρης Περδίκης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κέρδισε τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο για το 2 – 1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή της μπάλας και προσπαθούσαν να μπουν στα αντίπαλα καρέ, με τους γηπεδούχους να κρατούν τις γραμμές τους και να βγαίνουν στις αντεπιθέσεις.

Στο 70ο λεπτό, ο Γιώργος Χατζής εκτέλεσε φάουλ για τους γηπεδούχους και ο Σωτήρης Κουκούτσης έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά μετά και στο 74′ ο Ανδρέας Φορτομάρης βγήκε στη «κόντρα» για το Κιλελέρ και σούταρε από θέση βολής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σωτήρη Κουκούτση.

Η Αμπελιά απάντησε στις ευκαιρίες στο 85′ με σουτ του Αντώνη Γκαραλιάκου, ωστόσο ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε παρών κι έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση των ογδόντα λεπτών αγώνα, ο Κωνσταντίνος Πράπας έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή του Κιλελέρ και η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι προς το σκορ κι έτσι το Κιλελέρ μπήκε με το «δεξί» στο νέο πρωτάθλημα της Α΄DE-TOX Λάρισας, καθώς κέρδισε με 2 – 1 τον Ολυμπιακό Αμπελιάς…

Οι Συνθέσεις

Α.Ε. Κιλελέρ (Γιάννης Τσαλάγγας): Παναγιωτόπουλος, Πατρίκης, Ζιόμπουρας Απ., Τζαβέλλας, Χατζής Γ., Γουρνάρης, Παπαχρήστος (90′ Νασιούλας), Φορτομάρης, Λένας (82′ Βέης), Κολοβός (90’+2′ λ.τ. Ντελόπουλος), Χατζής Κ. (43′ λ.τ. Κασσιός).

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Κουκούτσης, Καραγιάννης (46′ Παρασκευούδης), Σελήνης, Αγγέλης, Περδίκης, Κορδαλής, Πλιάγκας, Καλούσης (81′ Σερίφης), Σταθάκος (60′ Φακίτσας), Γκαραλιάκος, Πράπας (87′ Δάσσιος).

Διαιτητική Τριπλέτα: Κουκούλης, Νίκζας, Νάκας

Πηγή: arenalarissa.gr