2ο Λύκειο Φαρσάλων: Για τρίτη συνεχή χρονιά Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το πρώτο κουδούνι στο 2ο Λύκειο Φαρσάλων έφερε με μια ευχάριστη είδηση. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ευοίωνα με την αναγόρευση, του 2ου Λυκείου Φαρσάλων, ως Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το Πρόγραμμα Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνιστά μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υλοποιείται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαικης Ένωσης και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και την Βουλή των Ελλήνων. Μέσω των διαφόρων δράσεων, τα σχολεία που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και στόχους της, καθώς και να ενημερωθούν για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναβαθμίζοντας τις γνώσεις τους για την ΕΕ και ενισχύοντας τον Ευρωπαϊκό δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό.

Στο πρόγραμμα δραστηριοποιήθηκε πλήθος μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου, συμμετέχοντας δυναμικά και με ενθουσιασμό σε μια μεγάλη ποικιλία δράσεων, όπως η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Ευρωεκλογές σε συνεργασία με το Europedirect Θεσσαλίας, η δημιουργία πρωτότυπων πολυτροπικών κειμένων για την αναγκαιότητα της ενεργού δημοκρατικής συμμετοχής στα κοινά, η συμμετοχή των μαθητών της Α’ Τάξης στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο των Σχολείων – Πρέσβεων του ΕΚ και η συμμετοχή στην ενέργεια του Europedirect Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχαν οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Ιωάννα Βόντσα (μαθηματικός), Ζησούλα Γκουτσιουκώστα (φιλόλογος), Ελένη Μαγαλιού (βιολόγος), Φωτεινή Κουτσοπούλου (κοινωνιολόγος) και Βίκυ Σαμαρίνα (καθηγήτρια αγγλικών).