Τα μέλη οργανισμών και σχολικών επιτρόπων – Αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου

Ορίστηκαν στη 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων, οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, των Οργανισμών Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.), της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Φαρσάλων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων (Δ.Ε.Υ.Α.Φ.), καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη που θα απαρτίζουν την Α’ θμια και Β’ θμια εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων, που θα αποτελούνται από την πλειοψηφούσα παράταξη, του νέου δημάρχου Μάκη Εσκίογλου, την αντιπολίτευση (δημοτικούς συμβούλους), πολίτες, διευθυντές σχολείων και μέλη από τον σύλλογο μαθητών.

Αναλυτικά τα νέα όργανα θα έχουν ως εξής:

ΟΠΑΚΠΑ (9 μέλη):  Μπασαγιάννης Χρήστος (Πρόεδρος), Γούσιας Δημήτριος (αντιπρόεδρος), τακτικά μέλη, Τριάντης Ιωάννης, Μπρόζος Κων/νος, Αλεξοπούλου Αθηνά, Μπένου Κωνσταντίνα, Πατσιούρας Βασίλης, Καλογεροπούλου Χρυσούλα, Θανόπουλος Γεώργιος.

Αναπληρωματικά μέλη: Συροπούλου Δέσποινα, Χαμορούσου Ευαγγελία, Γκατζόγιας Νικόλαος, Ιακωβάκη Μαρία – Παναγιώτα, Ίφου Μαρία, Γιακοβή Ολυμπία, Σπανόπουλος Αχιλλέας.

ΔΗΚΕΦΑ (9 μέλη): Μπαλατσός Κων/νος (πρόεδρος), Αρσενοπούλου Βάια (αντιπρόεδρος), τακτικά μέλη, Γούσιας Δημήτριος, Χαμορούσου Ευαγγελία, Κοντοπούλου Βασιλική, Μανίκας Βασίλειος, Παναγιωτοπούλου Κυριακή, Αγγελακοπούλου Ιουλία, Τσουμάνη Βασιλική.

Αναπληρωματικά μέλη: Δαμιανός Κων/νος, Τριάντης Ιωάννης, Μπρόζος Κων/νος, Κοντοπούλου Ευαγγελία, Πάνου Αγγελική, Μπένου Κων/να, Κατσιούνης Ευάγγελος, Τριανταφύλλου Νικόλαος.

ΔΕΥΑΦ (11 μέλη): Εσκίογλου Μάκης (πρόεδρος), τακτικά μέλη, Τριάντης Ιωάννης, Μπασαγιάννης Χρήστος, Μπαλατσός Κω/νος, Αγγελακόπουλος Γεώργιος, Ίφου Μαρί, Κωνσταντίνου Γεώργιος, Γάκου Χρυσούλα, Αϋφαντής Ιωάννης, Παρδόδης Κων/νος, Παπανικολάου Κων/νος.

Αναπληρωματικά μέλη: Χαμορούσου Ευαγγελία, Χατζηπλή Σοφία, Μπρόζος Κων/νος, Μπαμπανίκας Δημήτριος, Λελεντζής Ιωάννης, Γακόπουλος Αθανάσιος, Χουλιάρα Ηρώ, Πάνου Αγγελική, Τασιοπούλου Αικατερίνη, Θεοδωροπούλου Ευδοξία.

Αξίζει να αναφερθεί, οτι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ θα οριστεί στην πρώτη συνεδρίαση του οργανισμού, κατόπιν ψηφοφορίας των μελών του οργανισμού.

 

Α’ ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (9 μελή): Κουκουλιός Σταύρος (Πρόεδρος), Δαμιανός Κων/νος (Αντιπρόεδρος), τακτικά μέλη, Χαμορούσου Ευαγγελία, Μπένου Κων/να, Πατσιούρας Βασίλειος, Θεοχάρη Αθανασία, Τσέντζου Ιωάννα.

Αναπληρωματικά μέλη: Γκατζόγιας Νικόλαος, Μπρόζος Νικόλαος, Παναγιωτοπούλου Κυριακή, Κατσιαούνης Ευάγγελος, Θεοδωροπούλου Ευδοξία, Πάνου Αγγελική. Τις δυο θέσεις που απομένουν τακτικών και αναπληρωματικών μελών θα τις καλύψουν Διευθυντές σχολείων.

Β’ ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (9 μελή): Γούσιας Δημήτριος (Πρόεδρος), Αρσενοπούλου Βάια (Αντιπρόεδρος), Συροπούλου Δέσποινα, Καρακώστα Βάνα, Γκέβρος Ιωάννης, Δημητρακόπουλος Ευάγγελος.

Αναπληρωματικά μέλη: Τριάντης Ιωάννης, Χαμορούσου Ευαγγελία, Τζαμαλή Πολυξένη, Τύμπας Κων/νος, Παναγιωτοπούλου Κυριακή. Τις τρεις θέσεις που απομένουν τακτικών και αναπληρωματικών μελών θα τις καλύψουν Διευθυντές σχολείων και μέλη από τον σύλλογο μαθητών.

ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αποστόλης Αναγνώστου έθεσε τρία ερωτήματα πριν την έναρξη του συμβουλίου τα οποία αφορούσαν: Το πάρκο που υπάρχει δίπλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο Φαρσάλων, την εγκατάλειψη του πρασίνου και την μη λειτουργία κάποιων οργάνων της παιδικής χαράς. Το κανάλι που ξεκινάει από τα Πολυμερέικα και καταλήγει στις αποθήκες της ΔΕΗ, το οποίο έχει γεμίσει χόρτα, δέντρα με τις πρώτες βροχές θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα και το τρίτο ερώτημα αφορούσε την εικόνα του περιφερειακού δρόμου ανεβαίνοντας από τον κόμβο της Ανωχωρίου προς το δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας καθώς δεν υπάρχει μέριμνα και υπάρχουν παρατημένα σίδερα αυτοκίνητα σκουπιδότοπος κοντά στις εργατικές κατοικίες στους Ρομά.

Στα θέματα απάντησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Η κ. Δέσποινα Συροπούλου ανέφερε οτι έχουν καταγραφεί οι ζημίες στις παιδικές χαρές. Στην συγκεκριμένη αφαιρέθηκαν τρία όργανα που δεν δούλευαν και θα αφαιρεθούν όλα τα παιχνίδια που δεν δουλεύουν από όλες τις παιδικές χαρές, αντικαθιστώντας με προσωρινά, εως ότου ξεκινήσουν οι αναβαθμίσεις των παιδικών χαρών (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2020).

Ο κ. Σταύρος Κουκουλιός απάντησε, οτι η υπηρεσία πρασίνου έχει καταγράψει τα πάντα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και έχει ρίξει το βάρος στην έναρξη των σχολείων, όσο αφορά το ρέμα, θα καθαριστεί, όπως και άλλα που έχουν καταγραφεί ξεκινώντας από την πόλη και συνεχίζοντας προς τα χωριά, ενώ στο τελευταίο ερώτημα ο κ. Νικ. Γκατζόγιας απάντησε οτι έχει έρθει σε επαφή, ο δήμος με το προεδρείο των Ρομά, που τους έχει δώσει μία προθεσμία 10 ημερών, ώστε να απομακρυνθούν τα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται πλάι του περιφερειακού δρόμου.

Στο ερώτημα την κ. Μαρία Ίφου για το πλύσιμο των κάδων η κ. Δεσ. Συροπούλου απάντησε οτι θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο καθώς δεν υπάρχει οδηγός, ο οποίος να πληρεί τις προϋποθέσεις για το συγκεκριμένο όχημα. Η διάρκεια του πλυσίματος όλων των κάδων της επαρχίας υπολογίζεται στους 2 μήνες.

Στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ) όλα πέρασαν ομόφωνα εκτός από το 9 θέμα το οποίο αφορούσε την αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2019 και καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων του Απ. Αναγνώστου.