“Χτύπησε” το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της επαρχίας Φαρσάλων

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές της επαρχίας Φαρσάλων, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Στα Φάρσαλα και στα χωριά, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά με κάθε μεγαλοπρέπεια από τους διευθυντές τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της επαρχίας. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος παρέστει στην τελετή του αγιασμού του 1ου Λυκείου – Γυμνασίου Φαρσάλων, ενώ στην συνέχεια μετέβη στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε επίσης, ο νέος δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, όπου κατά τον χαιρετισμό του προς τους μαθητές, ο κ. Εσκίογλου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και γνώση, για να συμπληρώσει πως «ως νέα δημοτική αρχή της επαρχίας, φροντίσαμε στο λίγο χρόνο που είχαμε στη διοίκηση, να μεριμνήσουμε κατά το μέγιστο δυνατό ώστε σε ότι αφορά τις δικές μας αρμοδιότητες, η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όμως, οι σχολικές επιτροπές, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι συνεργάτες μου κι εγώ θα βρισκόμαστε στο πλευρό καθηγητών, γονέων και μαθητών, σε οτιδήποτε προκύψει. Καλή επιτυχία και δύναμη στους μαθητές, σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνώσης που ξεκινά σήμερα». Μεταξύ άλλων παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Δέσποινα Συροπούλου, Σταύρος Κουκουλιός, Νίκος Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης  Γούσιας, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Ευαγγελία Χαμορούσου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και γονείς από τους μαθητές.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διανεμήθηκαν από αστυνομικούς στους μαθητές και τους γονείς ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου.

Δείτε φωτογραφίες από τα σχολεία