Ο καιρός της Τρίτης

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τρίτη. Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά, ασθενείς σε ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, δε στα ανατολικά κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι, κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονίααναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι, με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι στο Θρακικό Πέλαγος τις βραδινές ώρες σε 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της
Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.